Smerter i og omkring knæet forekommer hyppigt hos både unge og voksne. Disse skader kan skyldes overbelastning, traume, gigtsygdomme og slitage.

Overbelastning kan føre til skader i sener, muskler og slimsække, men også menisker og brusk kan beskadiges. Akutte skader vil ofte være i forbindelse med et vrid eller en tackling, der kan medføre skade på korsbånd, ledbånd, menisk og brusk. Slitage og gigtsygdomme vil ofte føre til skade på ledbrusken og medføre fortykkelse af slimhinderne i knæet.

De fleste diagnoser stilles gennem den kliniske undersøgelse, der indeholder en snak om sygehistorien samt kliniske test. Fysioterapeuten vil her finde årsagen til dit problem og lægge en behandlingsplan. Ved undersøgelse af knæet vil man altid kigge på foden og hoften, da manglende stabilitet og/eller bevægelighed omkring disse led, kan resultere i fejlstilling af knæet under aktivitet.

Behandling
Behandlingen er afhængig af diagnosen, men vil ofte bestå af smertebehandling (kinesiotape, El-terapi, manuel behandling, akupunktur) og et specifikt genoptræningsforløb.

Andre behandlinger